Novosti|

U subotu je u sklopu ”Belišćanske zlatne jeseni” u središtu grada, pod visokim pokroviteljstvom Ministarstva turizma, održano 4. Državno natjecanje u kuhanju čobanca, na kojem je sudjelovalo 55 majstora kotlića. Sve ih je pozdravio zamjenik gradonačelnika grada Belišća Domagoj Varžić, a voditeljica programa Zdravka Majdenić predstavila je stručni ocjenjivački sud u kojem su bili prof. kulinarstva Jelica Černi, šef kuhinje hotela Osijek Tomica Đukić, koji se brinuo i o meniju naše nogometne reprezentacije na Svjetskom prvenstvu, te šef kuhinje hotela Waldinger Miroslav Sili. Uz njihove zadnje upute, majstori kotlića su počeli s pripremom čobanca, a da i kuhanje i druženje prođe u što zabavnijem tonu, pobrinuli su se tamburaški sastavi Traženi i Veritas te članovi KUD-a Šokadija Bocanjevci. U središtu Belišća se mogao pogledati i prigodan gospodarski sajam, na kojem su sudjelovali naši OPG-ovi i udruge. Nakon kušanja svih predanih uzoraka, stručni ocjenjivački sud odlučio je kako je najbolji čobanac skuhao Berislav Franjić iz Bizovca, drugo je mjesto osvojio Gordan Soldo, a treće Perica Borić. Prigodne plakete i nagrade im je uručio zamjenik gradonačelnika Domagoj Varžić. Druženje je i nakon večere i proglašenja najboljih majstora kotlića nastavljeno uz dobru atmosferu do kasnih večernjih sati.

Tekst: Monika Đogaš

Fotografije: Tin Lacković, Zaim Saljiji

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content