BEL-ART: IZLOŽBA POVODOM MEĐUNARODNOG DANA ŽENA

Objavljeno: 12. 3. 2018.

Povodom Međunarodnog dana žena, u četvrtak 8.ožujka 2018. godine, u Multimediji Gradske knjižnice i čitaonice Valpovo otvorena je izložba članica Likovne udruge Bel-Art iz Belišća. Predstavilo se 17 slikarica sa ukupno 28 rada u raznim slikarskim tehnikama (pastel, akvarel, akril, uljena platnu, ulje na staklu).

Udrugu je predstavio predsjednik Ivan Vajda, dok se dopredsjednica Jadranka Berak zahvalila svima na sudjelovanju te predstavila opus njihova rada. Svoj govor gđa. Berak završila je citatom grčkog filozofa Plutarha: “Slikarstvo je tiha poezija, a poezija je slikarstvo koje govori.”  Prisutne je pozdravio i ravnatelj knjižnice Zvonko Barišić koji je tom prigodom čestitao ženama  njihov dan. Program je vodila voditeljica knjižnice Sandra Miljački Andrić.

U glazbenom dijelu programa nastupili su ženski vokalni sastav KUD-a Šokadija iz Bocanjevaca i Paola Bajt, učenica četvrtog razreda Glazbene škole pri OŠ Beli Manastir, koja je izvela dvije skladbe. Večer su upotpunili i članice VERS-a, podsekcije Udruge za kulturu i umjetnost ZUM iz Belišća.

Tekst i fotografije: Tin Lacković

Video galerija