CRVENI KRIŽ: 22 NATJECANJE MLADIH

Objavljeno: 13. 3. 2018.

U subotu, 10. ožujka 2018. godine, u Osnovnoj školi Matije Petra Katančića u Valpovu održano je 22. Natjecanje mladih Hrvatskog Crvenog križa. Natjecateljima su dobrodošlicu poželjeli zamjenik gradonačelnika grada Belišća Domagoj Varžić, ravnatelj OŠ Matije Petra Katančića Dalibor Košutić, ravnateljica Crvenog križa Sanja Habuda te predstavnici vatrogastva i policije.

U kategoriji podmlatka natjecalo se pet  ekipa i to ekipa OŠ I. Kukuljevića iz Belišća, ekipa OŠ B. Klaića iz Bizovca, ekipa OŠ Ladimirevci, ekipa OŠ Petrijevci te ekipa OŠ M. P. Katančića iz Valpova. U kategoriji mladih natjecalo se dvije ekipe iz SŠ Valpovo.

Natjecanje se sastojalo od teorijskog dijela, gdje se testira znanje o Međunarodnom pokretu Crvenog križa i Crvenog polumjeseca, Hrvatskog Crvenog križa, Međunarodnog humanitarnog prava i Ženevskih konvencija, Ljudskih prava i Prava djeteta te prve pomoći i praktičnog dijela pružanja prve pomoći.

Pobjedničko mjesto u kategoriji podmlatka zauzela je ekipa iz OŠ Ladimirevci, a u kategoriji mladih ekipa SŠ Valpovo. Čestitke pobjedničkim ekipama koje su na natjecanju pokazale zavidno znanje te svim ostalim ekipama na uloženom trudu.

Tekst: Valpovština.info
Fotografije: Zaim Saljiji

Video galerija