GLAZBENA ŠKOLA: 1. NAGRADA NA DRŽAVNOM NATJECANJU

Objavljeno: 24. 3. 2018.

Tomislav Slačanac, učenik četvrtog razreda Glazbenih odjela pri Osnovnoj školi Matije Petra Katančića, 21. ožujka 2018. godine, osvojio je prvu nagradu na Državnom  natjecanju puhača Hrvatskog društva glazbenih i plesnih pedagoga u Zagrebu, pod vodstvom profesora Denisa Ravlića. Osvojio je prvu nagradu u drugoj kategoriji sa 98,74 boda.

-U velikoj konkurenciji na tom prestižnom natjecanju Tomislav je postigao velik uspjeh koji mnogo znači za njegov glazbeni napredak, ali ima i izuzetno velik značaj za njegovog profesora i našu školu, komentirala je Latinka Ruski, voditeljica Glazbenih odjela pro Osnovnoj školi Matije Petra Katančića. Ovom nagradom okrunili su sav trud i talent i opet iznova dokazali da se trud i rad isplate, zaključila je voditeljica, koja zajedno s učenicima Glazbenih odjela i profesorima cijelog ovog tjedna glazbenoj publici Valpovštine predstavlja umijeće mladih glazbenika, njihovih gostiju i profesora na seriji koncerata u sklopu Glazbenog tjedna.

U ponedjeljak su u Centru kulture Matija Petar Katančić nastupili polaznici Plesnog tečaja, Glazbene igraonice i učenici Glazbene škole, a u utorak u dvorani Glazbene škole u Belišću učenici Glazbene škole. U srijedu su u kapelici u valpovačkom dvorcu nastupili učenici koji su sudjelovali na natjecanjima, uključujući i Tomislava koji se neposredno prije koncerta vratio iz Zagreba. U četvrtak su u Glazbenoj školi u Belišću nastupili učenici gostujućih  glazbenih škola, a u petak na završnici Glazbenog tjedna, također u dvorani Glazbene škole, svoj nastup imali su profesori Glazbenih odjela.

Ovi su koncerti bili sjajna prigoda da pružimo podršku mladim glazbenicima i njihovim profesorima, da im se pljeskom odužimo za uložen napor da u okruženju talentiranih dječaka i djevojčica iz svih krajeva Hrvatske dokažu svoju darovitost i rezultate marljivog rada te ime svoje škole upišu u mapu uspješnih Glazbenih škola Hrvatske.

Izvor: Valpovština.info

Video galerija