GLAZBENA ŠKOLA VALPOVO/BELIŠĆE: GLAZBENI TJEDAN

Objavljeno: 22. 3. 2018.

U velikoj dvorani Centra za kulturu Matija Petar Katančić započela je serija koncerata učenika, profesora i gostiju Glazbenih odjela pri Osnovnoj školi Matije Petra Katančića u Valpovu u sklopu Glazbenog tjedna.

Male su plesače i glazbenike najavili voditeljica Glazbenih odjela Latinka Ruski i ravnatelj Osnovne škole Dalibor Košutić, a zatim su redom na scenu izlazili mali polaznice plesnog tečaja Male razigrane šumske vile, leptiri i patuljci pobrali su na samom početku koncerta simpatije publike. Uslijedili su nastupi učenika I. razreda – Viktora Peraka  i Ine Cvetković za klavirom te Neve Jančikić i Buge Kurtović s gitarom.

Potom su nastupile Gea Antunović s violinom, a zatim i Katarina Miličević, Lucija Špoljarić i Iva Šimun za klavirom te Alen Stjepanović s bisernicom.

S dvije kompozicije nastupili su i mali polaznici Igraonice Glazbene škole, a potom Dena Gazdek i Ivan Bilić na gitari te Klara Ivezić, učenica 6. razreda na gitari.

Oleg Radolić svirao je na saxofonu, Nora Pastulović za klavirom, Mislav Sušić s gitarom,  u duetu Lana Raić i Katja Cvenić za klavirom, Lucija Stanić s gitarom, Lana Lacković za klavirom i Lucija Šimić s flautom, a koncert su zaključili članovi Tamburaškog orkestra s dvije kompozicije.

Koncert su popratili brojni posjetitelji, a s posebnom pozornošću i profesori Nikola Livačić, Branimir Pepić, Stela Maletić, Davor Kuzmanović, Domagoj Vukadin, Kiril Naumov, Denis Ravlić, Romana Borš Mačak, Latinka Ruski i Hrvoje Nemec koji su uložili mnogo truda znanja i vještine u poduku mladih glazbenika.

Glazbeni se tjedan nastavlja koncertom učenika u dvorani Glazbene škole Belišće s početkom u 18:30 sati.

Izvor: Valpovština info

 

Video galerija