Glazbena škola: završen Glazbeni tjedan

Objavljeno: 24. 3. 2018.

Sinoć je završnim koncertom nastavnika Glazbenih odjela pri Osnovnoj školi Matije Petra Katančića Valpovo završen Glazbeni tjedan.

Koncert, koji se održavao u Dvorani Glazbene škole u Belišću, započeo je dobrom viješću koju je objavio ravnatelj Osnovne škole Dalibor Košutić. Još jedna učenica, Megi Vujnovac, s 98,10 bodova osvojila je prvu nagradu na državnom natjecanju mladih glazbenika što je još jedna potvrda talenta i marljivog rada učenika i profesora ove Glazbene škole.

U nastavku koncerta nastupili su Tihana Ivanković za klavirom i Silvija Ježić kao gošća, Hrvoje Nemec, na bisernici u duetu s Danijelom Čehajićem za čelom. Nakon solističkog nastupa Latinke Ruski, duetu Nemec-Čehajić se pridružio i Domagoj Vukadin, pa je taj trio nastupio u nekoliko izvedbi pokazujući svoju virtuoznost na raznim žičanim instrumentima. Među izvedenim skladbama bila je i autorski Makedonski  ples Domagoja Vukadina. Pred kraj koncerta nastupio je i kvartet u kome je Stela Maletić pjevala uz pratnju Latinke Ruski za klavirom, Domagoja Vukadina na gitari i Davora Kuzmanovića za kontrabasom, a na samom kraju su svi nastavnici nastupili u ansamblu koji je izveo Griegovu kompoziciju u obradi Domagoja Vukadina. Tako su nastavnici, osim virtuoznosti, pokazali i autorske i aranžerske sposobnosti, koje se ogledaju i u zapaženim uspjesima njihovih učenika.

Koncert su uz brojne učenike i roditelje popratili i Goran Ivanović, zamjenik župana te Ljerka Vučković, zamjenica gradonačelnika Belišća.

Izvor: Valpovština.info

Video galerija