Još nagrada Glazbenoj školi

Objavljeno: 27. 3. 2017.

Proteklih nekoliko dana ponovno su bila uzbudljiva u glazbenoj školi. Kako je već ranije najavljivano, učenici i dalje marljivo rade i odlaze sa svojim nastavnicima na natjecanja pokazati svoje znanje i odmjeriti snage i s drugim natjecateljima. Djecu takva natjecanja motiviraju i nagrađuju.

Ana Topalović i Lana Maltar s nastavnicom Stelom Maletić predstavljale su glazbenu školu na međunarodnom natjecanju klavira “Primavera” u Bijeljini. Ana je osvojila visoku prvu nagradu, a Lana vrlo visoku drugu, nedostajalo joj je svega 0,33 boda za prvu. U konkurenciji brojnih škola (Beograd, Sarajevo, Tuzla, Niš…) ponovno su iskočili u vrhu što djelatnike glazbene škole iznimno veseli.

Na međunarodnom natjecanju puhača “Woodwind&Brass” u Varaždinu natjecale su se tri predstavnice na flautama. Najmlađa ovogodišnja natjecateljica Leona Škrinjar tek sedmi mjesec uči flautu, a već se okušala na natjecanju i osvojila vrlo visokih 93,67 bodova i drugu nagradu. Rea Perak također je krasnim nastupom u svojoj kategoriji osvojila drugu nagradu, a Lucija Šimić, u već vrlo ozbiljnoj kategoriji, visoku treću nagradu. Sve ih je za natjecanje pripremila nastavnica Matea Bušetinčan. Vrijednim nastavnicama od srca čestitamo na njihovom trudu i znanju.

Ponosni i itekako zadovoljni novim uspjesima iz glazbene škole vesele se novim natjecanjima u travnju i svibnju. Iako natjecanja nisu cilj glazbenog obrazovanja, ona svakako djeluju na intenzivan razvoj učenika i poticaj svim ostalim polaznicima glazbene škole. Sudeći po broju nagrada, može se već sada reći da će ova školska godina biti za pamćenje.

Video galerija