Nadbiskup Đuro Hranić posjetio Belišće

Objavljeno: 23. 2. 2018.

U petak, 23. veljače 2018. godine, u sklopu kanonske vizitacije valpovačkog dekanata i župe sv. Josipa Radnika u Belišću, Grad Belišće posjetio je đakovačko-osječki nadbiskup i metropolit monsinjor Đuro Hranić.

Uz nadbiskupa Hranića današnjem prijamu u Gradskoj upravi prisustvovali su i konvizitator msgr. Luka Marjanović te vlč. Dario Hrga, tajnik nadbiskupskog kanonata.

Goste je dočekao gradonačelnik grada Belišća Dinko Burić sa svojim zamjenicima Ljerkom Vučković i Domagojem Varžićem te pročelnicima upravnih odjela, a među domaćinima bio je i belišćanski župnik fra Branko Janjić.

Na početku susreta gradonačelnik je poželio srdačnu dobrodošlicu nadbiskupu i ostalim gostima te pohvalio odličnu suradnju sa župama koje djeluju na području grada Belišća. Zatim je upoznao nadbiskupa Hranića s poviješću Belišća te s društvenim, gospodarskim, socijalnim i vjerskim životom. Gradonačelnik se osvrnuo na projekte koji su realizirani istaknuvši izrazito uspješan projekt provođenja vjerskog programa u Dječjem vrtiću “Maslačak” u Belišću. Osim toga, gradonačelnik Burić je nadbiskupa upoznao i s projektima koji se planiraju realizirati u budućem razdoblje, a odnose se na elektrifikaciju svetišta sv. Ane u Bistrincima, izgradnju parkirališta ispred crkve i ceste u Ulici kardinala Alojzija Stepinca, restauraciji križeva krajputaša, energetskoj obnovi belišćanske crkve te o planu postavljanja križa na Oštrom čošku, ali i postavljanju križa kod belišćanske osnovne škole, na mjestu na kojem je nekada davno bio postavljen.

Nadbiskup se interesirao i za socijalnu sliku grada i oblike pomoći najugroženijim obiteljima te zahvalio gradonačelniku i njegovim suradnicima na uspješnoj suradnji i pomoći u životu župne zajednice i financijskoj podršci koju Grad osigurava za njezin razvoj.

Prije posjeta Gradskoj upravi nadbiskup je sa svojim suradnicima posjetio i belišćansku osnovnu školu, a nakon posjeta Gradskoj upravi, nadbiskup i njegovi suradnici su, u sklopu kanonske vizitacije nastavili s obilaskom crkvi na belišćanskom području.

Foto: Tin Lacković

Video galerija