Nadbiskup Đuro Hranić u Gorici Valpovačkoj

Objavljeno: 21. 2. 2018.

U srijedu, 21. veljače 2018. godine, Goricu Valpovačku posjetio je nadbiskup Đuro Hranić sa suradnicima, a u sklopu kanonske vizitacije župe Valpovačkog dekanata.

Povjerenik za razvoj prigradskog naselja Milan Strahinec s mještanima ugostio je nadbiskupa u crkvi Velike Gospe te ga pozdravio u svoje osobno ime i u ime Grada Belišća.

Mještani su upoznali nadbiskupa s poviješću gradnje crkve te potrebom obnove tornja koji prokišnjava, izgradnje nadstrešnice iznad stepeništa i obnove stepeništa. Nadbiskup je obećao kako će u suradnji s lokalnom zajednicom pokušati pronaći rješenje oko iznesenih problema u skladu s mogućnostima.

Nadbiskup je posebno istaknuo sliku u oltaru koju je naslikala kćer mještana Gorice Valpovačke Stjepana i Veronike Stubičan u dalekom Las Vegasu kao poklon crkvi. Isto tako, istaknuo je kako je ova mala crkva skladno uređena i zahvaljuje se mještankama koje same održavaju crkvu.

Također, pozvao je mlade na vrijednost i stvaranje obitelji i ostanak u našim malim mjestima. Mještanke su ispekle kiflice te su se svi prisutni na kraju počastili i ugodno družili.

Video galerija