Novih 2,6 milijuna kuna bespovratnih sredstava iz fondova EU za Grad Belišće

Objavljeno: 09. 2. 2018.

U četvrtak, 8. veljače 2018. godine, u Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture u Zagrebu  zamjenica gradonačelnika grada Belišća Ljerka Vučković s ravnateljicom  Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju Matildom Copić potpisala je Ugovor o financiranju Mjere 07 “Temeljne usluge i obnove sela u ruralnim područjima” iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014 –2020., Podmjere 7.2. “Ulaganja u izradu, poboljšanja ili proširenje svih vrsta male infrastrukture, uključujući ulaganja u obnovljive izvore energije i uštedu energije, “Operacije 7.2.2. Ulaganje u građenje nerazvrstanih cesta.

Potpisivanju ugovora prisustvovali su i ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić te ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković.

Potpisanim ugovorom Gradu Belišću dodijeljena su bespovratna sredstva u iznosu od 2.650.140,63 kn za rekonstrukciju nerazvrstane ceste u Bistrincima, što čini 100% potrebnih sredstava za navedeni projekt.

U sklopu odobrenog projekta rekonstruirat će se i obnoviti ceste u ulicama Matije Gupca i Belišćanskoj ulici u Bistrincima, širine kolnika 4m i ukupne duljine 824m. Postojeće pješačke staze će biti potpuno uklonjene te će biti izgrađene nove, asfaltne, staze. Oborinska odvodnja bit će riješena kroz zatvoreni sustav sa slivnicima, bez otvorenih oborinskih kanala.

Radovi će započeti nakon provedbe postupka javne nabave i odabira izvođača radova, a predvidivo do početka ljeta.

Foto: Valpovština.info

 

Video galerija