ODRŽANA 134. IZVJEŠTAJNA GODIŠNJA SKUPŠTINA DVD-a BELIŠĆE

Objavljeno: 31. 1. 2018.

U subotu, 27. siječanja 2018. godine, u prostorijama DVD-a Belišće održana je 134. izvještajna godišnja Skupština DVD-a Belišće uz nazočnost velikog broja gostiju iz susjednih DVD-a (Valpovo, Donji Miholjac, Bizovac, Đakovo, Osijek Donji Grad, Osijek Gornji Grad, Retfala, Beli Manastir, Našice, Novi Bezdan, Bocanjevci, Bistrinci, Vinogradci, Tiborjanci, Veliškovci i Gat) te operativnih i pričuvnih članova uz prisustvo vatrogasne mladeži  DVD-a Belišća.

Skupštini DVD-a Beliše prisustvovala je izaslanica župan Osječko-baranjske županije Silva Wendling, zamjenica gradonačelnika Grada Belišća Ljerka Vučković i  predsjednik Vatrogasne zajednice osječko-baranjske županije Nikica Mužević. Dobru su suradnju potrdili svojom prisutnošću Ivan Vajda, predsjednik Likovne udruge «Bel-Art» i djelatnik «Vatroprometa» Tomislav Zupćić.

Prisutni su poslušali Izvješće o radu DVD-a Belišća i Financijsko izvješće u 2017. godini te Planove rada i financija za 2018. godinu, koje su potom jednoglasno usvojili.

S prigodnim riječima obratila se zamjenica gradonačelnika gđa. Ljerka Vučković. Naglasila je kako Grad Belišće, na čelu s gradonačelnikom g. Dinkom Burićem, predano stoji iza svojih vatrogasaca, posebno DVD-a Belišće kao središnje vatrogasne postrojbe. Zaželjela je nastavak predanog i marljivog rada u budućnosti te što više mladih članova. Dobra suradnja Grada i Društva ogleda se i u nedavno odobrenom projektu u vrijednosti većoj od 2,6 milijuna kuna iz fondova EU kojim će se prostorije DVD-a Belišće dodatno unaprijediti, prvenstveno u smislu energetske uštede, kako bi odgovarale volji, trudu i radu koje dobrovoljni vatrogasci ulažu.

Nazočnima se potom obratila izaslanica župana Osječko-baranjske županije, Silva Wendling, pročelnica Upravnog odjela za poljoprivredu i ruralni razvoj Osječko-baranjske županije. Pozdravila je sve prisutne u ime Osječko-baranjske županije i župana g. Ivana Anušića. Naglasila je važnost i značaj stručnog osposobljavanja i edukacije kadrova, ali i uspjehe na vatrogasnim natjecanjima što smatra dokazom da Društvo dobro radi. Navela je da će Osječko-baranjska županija nastaviti pratiti DVD Belišće u svim aktivnostima jer su dobrovoljna vatrogasna društva segment vatrogastva bez kojega cijeli sustav ne bi mogao funkcionirati.

Potom se obratio predsjednik Vatrogasne zajednice Osječko-baranjske županije Nikica Mužević, koji se zahvalio svim gostima koji su se odazvali i time uveličali skupštinu, a domaćinima je čestitao na svemu što su do sada napravili kao središnja vatrogasna postrojba na području svoje zajednice, kao nositelj rada i razvoja vatrogastva na području grada Belišća, što ujedno doprinosi i kvalitetnom radu VZO-BŽ, za koju navodi kako će nastaviti pratiti rad Društva u budućnosti jednakim intenzitetom.

Predstavnik DVD-a Retfala, Pero Begovac, zahvalio se na gostoprimstvu i činjenici što je iz Belišća tijekom godina pet članova prešlo u DVD Retfala. Rekao je da je riječ o izvrsnim ljudima te da su se lako i brzo uklopili u rad njihovog društva, što samo govori o kvalitetnom radu u samome DVD-u Belišće.

U ime tvrtke „Vatropromet“ prisutnima se obratio Tomislav Zubčić. Naveo je kako je imao priliku i čast raditi s vatrogascima DVD-a Belišće te da ih na temelju viđenoga, čeka svijetla budućnost. Zahvalio se na odličnoj poslovnoj suradnji te naglasio da oni kao partner u razvoju vatrogastva uvijek stoje na raspolaganju.

Prisutne je pozdravio predsjednik Udruge „Bel-Art“ Ivan Vajda. Zahvalio se na pozivu na skupštinu te čestitao na izvrsnom radu. Također se zahvalio na dobroj međusobnoj suradnji kroz organizaciju likovnih kolonija na tematiku vatrogastva i istaknuo želju za nastavkom suradnje.

Gosp. Slavko Milekić, predsjednik DVD-a Belišće i voditelj Skupštine, pozvao je nove članove operativne postrojbe DVD-a Belišće: Jasnu Vrbanić, Adrijana Koljšu, Mateja Fumića i Filipa Sabu, koji su uz prisustvo zapovjednika DVD-a Dubravka Čovčića izrekli prisegu za članstvo u DVD-u Belišće.

Zapovjednik VZG gosp. Dubravko Čovčić i Predsjednik VZG gosp. Nikica Mužević uručili su priznanja, uvjerenja i nagrade najzaslužnijim članovima i to:

 1. Diplomu i uvjerenje za stjecanje zvanja «Vatrogasac»: Jasni Vrbanić, Mateju Fumiću, Filipu Sabi, Adrijanu Koljši
 2. Diplomu i uvjerenje za stecanje zvanja «Vatrogasac I. klase: Ivani Kristić, Ines Vidošić, Ivanu Šatoviću
 3. Uvjerenje za specijalnost «Aparati za zaštitu dišnih organa»: Jasni Vrbanić, Mariju Pernaru
 4. Uvjerenje u obuci u «Simulatoru plamenih udara»: Jasni Vrbanić, Ivanu Kovačeviću
 5. Brončanu medalju za doprinos radu u vatrogasnoj organizaciji: Željku Čakaliću i Ivanu Kovačeviću
 6. Diplomu za 10 godina rada u vatrogasnoj organizaciji «Spomenica za 10 godina»: Adrijanu Košlji, Mateju Fumiću, Luki Ledinšćaku, Noelu Sušiću
 7. Diplomu za 30 godina rada u vatrogasnoj organizaciji «Spomenica za 30 godina»: Vedranu Opačku, Dini Opačku, Dominiku Nemecu, Slavku Milekiću i Anđelku Kišu
 8. Diplomu za 40 godina rad u vatrogasnoj organizaciji «Spomenica za 40 godina»: Ivanu Vincetiću i Zaimu Saljijiu
 9. Diplomu VATROGASNI VETERAN: Jadranki Karapetrić
 10. Kipić «Vatrogasac» za najaktivnijeg člana vatrogasnom podmlatka: Mihaelu Vrtariću i Klari Čakalić
 11. Kipić «Vatrogasac» za najaktivnijeg člana vatrogasne mladeži: Luki Čakaliću i Marku Vrtariću
 12. Kipić «Vatrogasac u krugu» za najaktivniju operativnu članicu: Jasni Vrbanić
 13. Kipić «Vatrogasac s djetetom» za najaktivnijeg operativnog člana: Željku Čakaliću.

Nakon uručenih uvjerenja i priznanja, Ela Kunštek pričitala je pjesmu koju je napisao naš vatrogasni veteran Antun Sabo, koja je oduševila sve prisutne.

Na kraju Skupštine predsjedavajući gosp. Slavko Milekić zahvalio se prisutnima i zaključio rad 134. Izvještajne godišnje skupštine DVD-a Belišće.

Tekst: Dubravko Čovčić, tajnik VZG-a Belišće

Video galerija