Održana 7. “Slaninijada” u Bistrincima

Objavljeno: 14. 1. 2017.

U subotu, 14. siječnja 2017. godine, u Bistrincima je održano 7. po redu natjecanje u pečenju slanine na ražnju, „Slaninijada“.

Organizatori ove gastronomsko-turističke i druge međunarodne manifestacije su Udruga športskih ribolovaca „Podravac“ Bistrinci i Turistička zajednica grada Belišća. Na natjecanje se prijavilo preko 30 natjecatelja iz uže okolice, ali i iz Mađarske i Slovenije. Organizatore je posebno obradovao velik broj sudionika koji su slaninu pekli izvan natjecanja.

U ocjenjivačkom sudu bili su Vladimir Škrobo vlasnik restorana „Baranjska kuća“ Karanac, Ivica Anić, zamjenik predsjednika Lovačkog društva “Vepar” Belišće i Vladimir Vazdar, urednik Prvog informativnog portala Valpovština.info. Suci su ocjenivali izgled, okus, pikantnost i kvalitetu natjecateljskih uzoraka.

Nagrade je u ime organizatora uručio zamjenik gradonačelnika Belišća Domagoj Varžić, koji se zahvalio svim sudionicima i organizatorima, te čestitao na uspješnoj organizaciji.

Treće mjesto osvojio je Josip Delač, drugo Josip Rakmić, a pobjednik ovogodišnje 7 „Slaninijade“ je Tomislav Šašek. Nagrade organizatora dobili su i Marica Raguž, Zaim Saljiji, Darko Ivanišić, Sanja Balentić, Ivan Brenc i Sambo akademija. Natjecanje je privuklo brojne posjetitelje, ljubitelje dobre zabave i boravka u prirodi, koji su uživali u ugodnoj i veseloj atmosferi na bistrinačkom odmorištu uz Dravu.

Foto: Tin Lacković

Video galerija