ODRŽANA GALA POETSKA VEČER – SLIKAJTE RIJEČIMA

Objavljeno: 25. 3. 2018.

U povodu Svjetskog dana poezije, u nastojanju promoviranja čitanja, pisanja, objavljivanja i poučavanja poezije, u subotu 24. ožujka 2018. godine, s početkom u 19:30 sati u Kazališnoj kavani Centra za kulturu Sigmund Romberg Belišće, održana je Gala poetska večer kao završnica Natječaja za najljepše stihove – Slikajte riječima.

Večer poezije pratili su i podržali gradonačelnika grada Belišća Dinko Burić i pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Antonija Andrašek Barić.

Natječaj je pod pokroviteljstvom Grada Belišća, u suradnji s Centrom za kulturu Sigmund Romberg Belišće, Osnovnom školom Matije Petra Katančića Valpovo, Osnovnom školom Ladimirevci, Gradskom knjižnicom i čitaonicom Belišće, Gradskom knjižnicom i čitaonicom Valpovo, Glazbenim odjelima OŠ Matije Petra Katančića i Udrugom za kulturu i umjetnost ZUM Belišće organizirala Udruga za kreativni razvoj i informiranje Valpovština info Belišće.

U natječaju je sudjelovao 41 autor iz Hrvatske, Slovenije, Srbije i Švedske, a čitatelji Portala Valpovština.info birali su najljepše stihove u tri starosne kategorije – djeca do 14 godina, mladi do 19 godina i odrasli.

Tijekom mjesec dana, koliko je trajao postupak prijavljivanja, glasanja i proglašenja pobjednika, zabilježena je 32.840 posjeta članka s objavljenim pjesmama te je to postao najčitaniji tekst objavljen do sada na Portalu Valpovština.info koji će u lipnju ove godine zabilježiti desetu obljetnicu djelovanja. Tijekom dvotjednog izbora najljepših stihova pjesmama je podijeljeno ukupno 5922 glasa. Svi pristigli stihovi objavljeni su u prigodnoj zbirci Slikajte riječima koja je predstavljena sudionicima natječaja i posjetiteljima Gala večeri poezije.

Pjesnicima sudionici Natječaja uručene su zahvalnice za sudjelovanje, a najboljima po kategorijama priznanja i nagrade pokrovitelja Grada Belišća.

KATEGORJA  A – djeca

  1. Michael Kovačić
  2. Vasilije Vitić
  3. Karlo Ružman

KATEGORIJA B -mladi

  1. David Brusović
  2. Ana Žagar
  3. Karla Kučinac

KATEGORIJA C – odrasli

  1. Lidija Sopjanac
  2. Larisa Janičev Stojanović
  3. Danica Lebinac

Najljepši su stihovi Lidije Sopjanac s osvojenih 1734 glasa, kojoj je gradonačelnik grada Belišća uručio nagradu.

U programu su sudjelovali istaknuti mladi glazbenici, polaznici Glazbene škole i članovi Zabavnog orkestra Amaterskog kazališta Belišće.

Tekst: Vladimir Vazdar, Valpovština.info
Fotografije: Zaim Saljiji

Video galerija