Održana izvještajna godišnja skupština DVD-a Bocanjevci

Objavljeno: 26. 2. 2018.

U subotu, 24. veljače 2018. godine u prostorijama Društvenog doma Bocanjevci održana je izvještajna godišnja Skupština DVD-a Bocanjevci uz nazočnost gostiju iz susjednih DVD-ova (Belišće, Bocanjevci, Bistrinci, Vinogradci, Veliškovci, Gat, Marijanci, Nard i Ladimirevci), te operativnih i podupirajućih članova iz mjesta Bocanjevci.

Skupštini DVD-a Bocanjevci nazočio je zamjenik gradonačelnika grada Belišća Domagoj Varžić,  zapovjednik VZG-a Belišće Dubravko Čovčić, načelnik Policijske postaje Belišće Zdravko Mandić, predstavnik savjeta za razvoj prigradskih naselja u Gradu Belišću za mjesto Bocanjevci Bojan Vuksanić i predsjednici udruga u mjestu: Davor Vuksanić (KUD „Šokadija“), Siniša Repček (NK „Hrvatski Sokol“), Željko Vuksanić (Muška pjevačka družina „Bocanjevački pajdaši“ i Igor Paloh (Savjet mladih Grada Belišća).

Prisutni su poslušali Izvješće o radu DVD-a Bocanjevci i Financijsko izvješće u 2017. godini te Planove rada i financija za 2019. godinu, a koji su jednoglasno usvojeni.

U prigodnim riječima zamjenika gradonačelnika Domagoja Varžića bile su riječi zahvale i čestitke na postignutim rezultatima i aktivnostima koje se provede u vatrogasnoj djelatnosti. Istaknuo je veliko zalaganje vatrogasaca kod velikih zajedničkih intervencija, gdje se požrtvovno radi i ispunjavaju svi zacrtani ciljevi. Izrazio zadovoljstvo u radu s mladeži i s djecom koji su budućnost našeg opstanka. Ujedno je čestitao starom rukovodstvu na postignutim rezultatima, a novom rukovodstvu zaželio puno uspjeha u ralizaciji zacrtanih planova. Posebno se osvrnuo na obavljeno uređenje novih društvenih prostorija i uređenju tornja, koje su jedan od uvjeta za bolji rad i ostanak mladih u društvu, te da će Grad i dalje pomagati koliko može u radu i opremanju društva.

Zapovjednik VZG-a Belišće Dubravko Čovčić pozdravio je sve nazočne u ime vatrogasaca s područja VZG-a Belišće osvrnuvši se na izvješće o radu Društva, gdje je u cijelosti opisan veliki rad i postignuti rezultati članova i uprave u 2017. godini. Istaknuo je pozitivne rezultate koji su postignuti u protekloj godini, a posebno u pogledu društvenog rada u mjestu, natjecateljskim nastupima vatrogasnih ekipa i sudjelovanju u usavršavanju specijalnosti, a posebno kroz „Rad s izolacijskim aparatima“ i „Simulatoru plamenih udara“. Osvrnuo se na angažiranost članova oko poboljšanja vatrogasne opreme, gdje je ovom prilikom tajnik Milan Strahinec izradio multifunkcionalni tehnički alat „Hooligan“, što je za veliku pohvalu. Ujedno, iznio je problem operativnog članstva, koji odlaze iz društva zbog pronalaska bolje životne egzistencije, ali ohrabruje brojno članstvo mladeži koji se osposobljavanju kako bih nastavili rad Društva. Na kraju rukovodstvu DVD-a Bocanjevci poželio je mnogo uspjeha u daljnjem radu s željom za daljnje pozitivne rezultate.

Bojan Vuksanić ispred Savjeta za razvoj prigradskih naselja grada Belišća pozdravio je  prisutne goste i pohvalio je rad vodstva Društva, zahvalio se na odličnoj suradnji Društva sa samim povjerenstvom.

Načelnik Policijske postaje Belišće Zdravko Mandić zahvalio se na pozivu i pozdravio sve prisutne te pohvalio rad DVD-a Bocanjevci u mjestu, koji svojim radom doprinose u poboljšanju društvenog života mjesta, a jedno su sigurnost u rješavanju svih eventualnih  nedaća.

Nakon izrečenih pozdravnih riječi, pristupilo se uručivanju priznanja zaslužnijim članovima. Zapovjednik VZG-a Dubravko Čovčić uručio je diplomu i uvjerenje za stjecanje zvanja „Vatrogasac I kl.“ Tei Mandić i Ines Stanković te diplomu za 10 godina rada u vatrogasnoj organizaciji „Spomenica za 10 godina“ Zlatku Vuksaniću.

 Nakon uručenih priznanja, predsjedavajući Milan Strahinec zahvalio se prisutnima na nazočnosti i zaključio rad Skupštine.

Foto: Zaim Saljiji

Video galerija