ODRŽANA IZVJEŠTAJNA GODIŠNJA SKUPŠTINA DVD-a GAT

Objavljeno: 06. 3. 2018.

U petak, 2. ožujka 2018. godine, u prostorijama Društvenog doma u Gatu održana je izvještajna godišnja Skupština DVD-a Gat, uz nazočnost gostiju iz susjednih DVD-a iz Belišća, Veliškovaca, Tiborjanaca, Vinogradaca, Bistrinaca, Bocanjevaca, Marijanaca, Črnkovaca i Baranjskog Petrovog Sela te operativnih i pričuvnih članova DVD-a Gata.

Skupštini DVD-a Gat prisustvovao je predsjednik Vatrogasne zajednice Osječko-baranjske županije Nikica Mužević i zapovjednik Vatrogasne zajednice grada Belišća Dubravko Čovčić.

Predsjednica DVD-a Gat, Ljerka Vučković prisutnima je iznijela Izvješće o radu i Financijsko izvješće DVD-a u 2017. godini te Planove rada i financija za 2018. godinu, koji su jednoglasno usvojeni.

U pozdravnoj riječi, prisutnima se obratio predsjednik Vatrogasne zajednice Osječko-baranjske županije Nikica Mužević, koji se zahvalio svim gostima koji su se odazvali i time uveličali skupštinu u novim prostorijama Društvenoga doma u Gatu. Domaćinu je čestitao na svemu što su do sada napravili po pitanju vatrogasne djelatnosti u svome mjestu. Dokaz rada su i rezultati koji se postižu na vatrogasnim natjecanjima te lijep broj vatrogasnog podmlatka i mladeži. Naglasio je kako će i nadalje Osječko-baranjska županija preko VZO-BŽ nastaviti pratiti rad Društva u budućnosti jednakim intenzitetom, kroz sufinanciranje zdravstvenih pregleda i osiguranje članova te objavom javnog poziva za nabavku vatrogasne opreme.

Zapovjednik VZG Belišće Dubravko Čovčić, pozdravio je sve prisutne osvrnuvši se na izvješće o radu Društva. Istaknuo je pozitivnu strukturu članstva jer se u osposobljavanje vatrogasnih kadrova svake godine uključuju i članovi DVD-a Gat, što pokazuje i konstantan rad s mlađim članovima koji ulaze u operativno članstvo. Nakon pozdravnih riječi, zapovjednik VZG Dubravko Čovčić uručio je priznanja članovima:

Diplomu za stecanje zvanja «Vatrogasna mladež»: Svenu Vidakoviću, Florijanu Staniću, Domagoju Bariću, Dori Vidaković i Valentinu Gardilu.

Diplomu i uvjerenje za stecanje zvanja «Vatrogasac».: Donaldu Perkoviću, Mauru Jurkinu, Mirku Markoviću i Borisu Vorihu.

Diplomu za 40 godina rad u vatrogasnoj organizaciji «Spomenica za 40 godina» Lidiji Koprivnjak.

Nakon uručenih priznanja, predsjednica DVD-a Gat Ljerka Vučković, zahvalila se prisutnima i zaključila rad Skupštine.

Tekst: Dubravko Čovčić, zapovjednik/tajnik VZG

Video galerija