Održana izvještajna skupština DVD-a Veliškovci

Objavljeno: 20. 2. 2018.

U Hrvatskom domu u Veliškovcima u subotu, 17. veljače 2018. godine, održana je 92. izvještajna skupština Dobrovoljnog vatrogasnog društva Veliškovci.

Uz nazočnost velikog broja članstva DVD-a Veliškovci kao i predstavnika društava s područja grada Belišća te okolnih  mjesta, skupštini su nazočili zamjenica gradonačelnika grada Belišća Ljerka Vučković i zapovjednik Vatrogasne zajednice grada Belišća Dubravko Čovčić.

Na sjednici se osvrnulo na rad Društva u protekloj 2017. godini koju su obilježile brojne aktivnosti, a valja istaći nastup ženske ekipe mladeži na Županijskom natjecanju i ostvaren plasman za nastup na Državnom vatrogasnom natjecanju, a što je već 5 po redu. Iskazana je velika zahvala Gradu Belišću na dogradnji i uređenju garažnih i društvenih prostorija za potrebe Društva, a što će uveliko olakšati i poboljšati uvjete rada.

Zamjenica gradonačelnika Belišća Ljerka Vučković u svom obraćanju iskazala je čestitke na protekloj godini i postignutim vrijednim rezultatima. Posebno je naglasila činjenicu kako je DVD Veliškovci i nadalje Društvo koje se posebno ističe u radu s mladima. Također, istaknula je vrijednu investiciju u Veliškovcima, koja se odnosi na dogradnju prostorija i spremišta DVD-a Veliškovci, u vrijednosti od oko 600.000 kuna.

Zapovjednik VZG-a Belišće Dubravko Čovčić iskazao je veliko zadovoljstvo na ostvarenim ciljevima, te istaknuo potrebu daljnjeg osposobljavanje i usavrštavanja članova, koji će još više unaprijediti rad Društva. Ujedno se zahvalio Gradu Belišću na čelu s gradonačelnikom na velikoj potpori u stvaranju odličnih uvjeta za rad svih vatrogasnih društava na području grada.

Na skupštini je zapovjednik VZG-a Belišće Dubravko Čovčić dodijelio diplome o stjecanju zvanja za vatrogasca Karlu Majdenić i Larisi Šargać, te za  vatrogasca I. klase Antoniju Plećku i Tajani Jagodić. Uvjerenje za uspješno osposobljavanje za  specijalnost “Rad s izolacijskim aparatima” primio je Dino Galinović i Ivan Torjanac, te potvrdu u pohađanju “Simulatora plamenih udara” primili su Ivan Tlorjanac i Josip Katušić. Spomenicu za 20 godina rada u Društvu primo je Josip Katušić.

S obzirom da Društvo mnogo radi s vatrogasnim podmlatkom i mladeži, krajem 2017. godine obavljeno je osposobljavanje za zvanja “Vatrogasna mladež” te su ovom prilikom diplome primili: Nikolina Živković, Aleksandar Kristian Šargać Vićentijević, Sara Moho, Klara Sirovec, Lana Abramić, Melani Sučić, Hana Đurkić i David Harkanovac.

Predsjednik DVD-a Ivan Torjanac uputio je veliku zahvalu svima na finacijskoj podršci, a posebno Vatrogasnoj zajednici grada Belišća, Gradu Belišću, Vatrogasnoj zajednici Osječko-baranjske županije, Osječko-baranjskoj županiji i Hrvatskoj vatrogasnoj zajednici.

Tekst: Dubravko Čovčić, zapovjednik/tajnik VZG-a Belišće
Foto: Zaim Saljiji

Video galerija