ODRŽANA IZVJEŠTAJNA SKUPŠTINA MPD BOCANJEVAČKI PAJDAŠI

Objavljeno: 19. 3. 2018.

U subotu, 17.ožujka 2018. godine, u prostorijama društvenog doma u Bocanjevcima održana je izvještajna skupština Muške pjevačke družine Bocanjevači pajdaši. Skupštini su nazočili zamjenica gradonačelnika grada Belišća Ljerka Vučković, povjerenik za razvoj prigradskog naselja Bocanjevci Bojan Vuksanić, predstavnici svih udruga iz mjesta i predstavnici prijateljskih pjevačkih skupina iz Širokog polja i Satnice.

Predsjednik Željko Vuksanić u izvještaju je istaknuo kako je društvo u 2017. godini imalo 22 nastupa, od kojih su nekoliko bili na području Brodsko-posavske i Virovitičko-podravske županije. Najzahtjevniji nastupi u prošloj godini bili su nastup na snimanju serijala Lijepom našom u Belišću, gdje su se Pajdaši predstavili izvornom bocanjevačkom pjesmom Rosna je kiša padala, suorganizacija 3. Gastro festa i organizacija prvog susreta pjevačkih skupina pod nazivom Zapjevajte sinovi ravnice u listopadu prošle godine.

Zamjenica gradonačelnika Ljerka Vučković prisutnima je obećala nastavak potpore i podrške te zahvalila na brojnim nastupima koje su Bocanjevački pajdaši ostvarili na području grada Belišća i tako postali nezaobilazan i bitan sudionik svih događanja u gradu. 

Nakon usvajanja izvješća za proteklu i planova za tekuću godinu, nastavak je druženja bio obilježen tradicionalnim pučkim pjesmama koje su u opuštenoj atmosferi zapjevali Bocanjevački pajdaši zajedno sa svojim prijateljima.

Tekst: Bojan Vuksanić, povjerenik za razvoj prigradskog naselja Bocanjevci
Video galerija