ODRŽANA REDOVNA GODIŠNJA SKUPŠTINA DVD-a BISTRINCI

Objavljeno: 06. 3. 2018.

U subotu, 3. ožujka 2018. godine, u prostorijama Nogometnog kluba Bistrinci održana je redovna godišnja Skupština DVD-a Bistrinci uz nazočnost gostiju iz susjednih DVD-a Belišće, Bocanjevci, Vinogradci, Veliškovci, Gat, Šljivoševci, Črnkovci, Marijanci, Bezdan i Baranjsko Petrovo Selo te operativnih i podupirajućih članova iz mjesta Bistrinaca.

Skupštini DVD-a Bistrinci prisustvovali su zamjenik gradonačelnika Grada Belišća Domagoj Varžić, predsjednik Gradskog vijeća Grada Belišća Dario Fletko, zapovjednik VZG Belišće Dubravko Čovčić i povjerenik Savjeta za razvoj prigradskog naselja Bistrinci Rade Bagarić.

Prisutni su poslušali Izvješće o radu DVD-a Bistrinci i Financijsko izvješće u 2017. godini te Planove rada i financija za 2018. godinu. Nakon jednoglasno usvojenih Izvješća, zamjenik gradonačelnika Domagoj Varžić, pozdravio je sve prisutne u ime Gradonačelnika Dinka Burića i svoje osobno ime te uputio čestitke za aktivnosti koje Društvo provodi. Istaknuo je podršku Grada Belišće u ispunjavanju svih planova i zakonskih obaveza Društva. Pohvalio je rad s mladima, konstantno osposobljavanje za daljnje napredovanje i ostvarivanje dobrih rezultata.

Predsjednik Gradskog vijeća Dario Fletko pozdravio je sve prisutne i istaknuo kako posebno mjesto u društvenom životu zauzima Dobrovoljno vatrogasno društvo. Zbog zadaće zaštite ljudi i imovine od neposredne opasnosti, njihov rad i angažman od velikog su značaja za cjelokupnu zajednicu.

Zapovjednik VZG Belišće Dubravko Čovčić osvrnio se na rad Društva koje ispunjava sve obveze po pitanju vatrogasnih intervencija i ostalih aktivnosti u djelokrugu vatrogasne djelatnosti. Također je napomenuo potrebu stalnog osposobljavanja mladih članova za stjecanje osnovnih i novih saznanja o vatrogastvu. Ujedno je istaknuo pohađanje tečaja za članove vatrogasne mladeži u kojemu su uključena tri člana DVD-a Bistrinci.  Na kraju se zahvalio rukovodstvu Društva na doprinosu u radu tijela VZG Belišće te poželio ostvarenje svih planova i ciljeva.

Zapovjednik VZG Dubravko Čovčić uručio je uvjerenja i priznanja:

Diplomu i uvjerenje za stjecanje zvanja «Vatrogasac»: Jozefini Podboj, Anamariji Vidaković i Diani Rogač.

Diplomu i uvjerenje za stjecanje zvanja «Vatrogasac I klase»: Zvonimiru Ljutku i Tajani Podboj.

Diplomu za 10 godina rad u vatrogasnoj organizaciji «Spomenica za 10 godina»: Ivanu Aniću, Dragi Martiću i Danijelu Petroviću.

Diplomu za 40 godina rad u vatrogasnoj organizaciji «Spomenica za 40 godina»: Darku Šporčiću.

Nakon uručenih uvjerenja i priznanja, predsjedavajući Ivan Anić, zahvalio se prisutnima i zaključio rad Skupštine.

Tekst: Dubravko Čovčić, zapovjednik/tajnik VZG
Foto: Zaim Saljiji

Video galerija