PLANINARI NA BELIŠĆANSKOM PODRAVSKOM PJEŠAČKOM PUTU

Objavljeno: 06. 3. 2018.

Ugodan zimski dan članovi HPD „Belišće“ proveli su na Belišćanskom podravskom pješačkom putu. U nedjelju, 4. ožujka 2018. godine, od Svetišta sv. Ane sedam se planinara uputilo na poznatu stazu, s obzirom da je „Srimušijada“ u Velikoj odgođena zbog  vremenskih uvjeta.

Vrijeme je bilo ugodno zimsko, ne prehladno, a snijeg kristalno čist. Kroz sive oblake sunce se jedva naziralo.  Polje je bilo prekriveno dubokim snijegom i tragovima divljači, bez ljudskih stopa. Već na samom početku nekoliko uznemirenih srna projurulo je ispred planinara preko polja u pravcu šume.

Prteći snijeg, planinari su se kretali poljem i šumom pokraj bare Jugovače, u pravcu odmorišta uz Dravu. Bara Jugovača bila je okovana ledom, u potpunoj tišini kao da je utonula u bijeli san. Grane drveća savijale su se pod snijegom i ledenim omotačem. Sjenica pokraj Drave bila je prekrivena snijegom, a ognjište pepelom. Dio planinara očistio je ognjište, pronašao drva pod snijegom i pripremio vatru, dok su se drugima probudila sjećanja na djetinjstvo pa su oblikovali velikog snjegovića u liku planinara. Dežurni su ostali kod vatre, a ostali su nastavili putem Franje Voriha do vodocrpilišta, uživajući još nešto više od sat vremena u šetnji. Po povratku, uz vatru i planinarske delicije, nastavljeno je veselo druženje.

 Tekst i fotografije: Nada Donković, tajnica HPD-a „Belišće“

Video galerija