LOKALNI LINIJSKI PRIJEVOZ NA PODRUČJU GRADA BELIŠĆA

Objavljeno: 30. 9. 2014.

Nakon provedenog javnog natječaja za lokalni linijski prijevoz putnika kojim je koncesija dodijeljena Autoprometnom poduzeću d.d. iz Požege (APP), početkom listopada 2014. godine započelo je prometovanje autobusa koji povezuju prigradska naselja s Belišćem.

S ciljem stvaranja uvjeta za učinkovitiji lokalni prijevoz, Grad Belišće, u suradnji s koncesionarom tvrtkom App d.d., a u dogovoru s povjerenicima prigradskih naselja, utvrdio je novi vozni red u lokalnom linijskom prijevozu putnika na području grada Belišća, a koje se primjenjuju od 25. rujna 2017. godine.

Svi polasci i dolasci u Belišće od sada će biti s Autobusnog kolodvora umjesto dosadašnjeg stajališta autobusa kod Bel-porte. Autobusi i dalje prometuju kroz sva prigradska naselja prema utvrđenom redoslijedu vožnje, kako u jutarnjim tako i u poslijepodnevnim te večernjim satima, a točne termine polazaka i dolazaka možete vidjeti u nastavku.

Cijene karata za radnike i ostale građane u jednom smjeru su sljedeće: za udaljenost 0-5 km 6 kn, a za udaljenosti veće od 5 km 8 kn. Iznos mjesečne karte za radnike i ostale građane su sljedeće: 0-5 km 250 kn, a za udaljenosti veće od 5 km 350 kn.

Pravo na besplatan prijevoz ostvaruju učenici osnovnih škola koji putuju na relaciji Gat-Veliškovci i Tiborjanci i obrnuto, koji pohađaju Područnu školu u Veliškovcima, te na relaciji Bistrinci-Belišće i obrnuto, kao i na relaciji Belišće-Belišće, te sva djeca iz ostalih prigradskih naselja koji pohađaju Osnovnu školu Ivana Kukuljevića u Belišću. Isto tako, učenici srednjih škola koji imaju prebivalište na području grada Belišća, ostvaruju pravo na besplatan prijevoz lokalnim linijskim prijevozom na području cijeloga grada.

Vozni red:

Napomena: linije ne prometuju na dane praznika, subotom i nedjeljom, te kada nema nastave u školi

Video galerija