Svečano obilježen Dan neovisnosti

Objavljeno: 08. 10. 2016.

Predstavnici Grada Belišća svečano su obilježili Dan neovisnosti Republike Hrvatske danas, 8. listopada 2016. godine, kod spomen-križa svim poginulim žrtvama Domovinskog rata grada Belišća na gradskom groblju u Belišću uz brojne uzvanike i građane.

Izaslanici Grada Belišća, na čelu s gradonačelnikom Dinkom Burićem i zamjenikom gradonačelnika Domagojem Varžićem, položili su vijenac i upalili svijeće za sve koji su se žrtvovali za neovisnu i samostalnu Republiku Hrvatsku. Vijence su položili i predstavnici Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata Valpovštine te izaslanici Policijske postaje Belišće. Himnu Republike Hrvatske i poznatu domoljubnu skladbu „Ne dirajte mi ravnicu“ izvela je Belišćanka Meri Andraković, a službu riječi predvodio je fra Marin Matančić.

Nakon svečanog obilježavanja, delegacije su se uputile i do spomenika poginulim pripadnicima 107. brigade Hrvatske vojske na lijevoj obali Drave gdje su također u čast poginulim braniteljima položeni vijenci i upaljene svijeće.

Foto: Tin Lacković

Video galerija