VATROGASNA ZAJEDNICA GRADA BELIŠĆA: OSPOSOBLJAVANJE ZA ZVANJE “VATROGASNA MLADEŽ”

Objavljeno: 12. 3. 2018.

U organizaciji Vatrogasne zajednice grada Belišće, a za potrebe članova Dobrovoljnih vatrogasnih društava s područja Grada Belišća: DVD-a Belišća, Bistrinaca i Bocanjevaca, održano je osposobljavanje za zvanje „Vatrogasna mladež“. Osposobljavanje je trajalo od 3. veljače do 3. ožujka 2018. godine, a održavalo se u vatrogasnom domu DVD-a Belišće. Na osposobljavanju je sudjelovalo 22 kandidata.

U sklopu Programa osposobljavanja vatrogasnih kadrova VZG Belišće, a na temelju Pravilnika o programu osposobljavanja i usavršavanja vatrogasnih kadrova, kandidati su prošli teoretski dio osposobljavanja iz predmeta Ustroj zaštite od požara; Vatrogasne vježbe; Gorenje i gašenje; Protupožarna preventiva; Vatrogasne sprave i oprema i Vatrogasna taktika.

Utvrđivanje osposobljavanja za vatrogasno zvanje pripadnik „Vatrogasne mladeži“ održano je na završnom pismenom ispitu 10. ožujka 2018. godine od strane zapovjednika VZG Belišće gosp. Dubravka Čovčić, uz prisustvo Željka Čakalić, voditelja vatrogasne mladeži DVD-a Belišće.

Osposobljavanje je uspješno završilo 20 kandidata (9 pripadnika vatrogasne mladeži DVD-a Belišće, 2 pripadnika vatrogasne mladeži DVD-a Bistrinci i 9 pripadnika vatrogasne mladeži DVD-a Bocanjevci). Kandidati su izrazili želju za daljnjim radom u vatrogasnoj organizaciji.

Tekst i fotografije: Dubravko Čovčić, zapovjednik VZG Belišće

 

Video galerija