VZG: Održana redovna godišnja Skupština

Objavljeno: 24. 3. 2018.

U Društvenom domu u Veliškovcima, 22. ožujka 2018. godine, održana je redovna godišnja Skupština VZG Belišća uz prisustvo velikog broja gostiju iz susjednih VZ te zastupnika Dobrovoljnih vatrogasnih društava VZG Belišća. Skupštini su prisustvovali i zamjenik župana Osječko-baranjske županije Goran Ivanović, zamjenik gradonačelnika Grada Belišća Domagoj Varžić, zapovjednik Vatrogasne zajednice Osječko-baranjske županije Zdravko Cvenić, načelnik Policijske postaje Belišće Zdravko Mandić, predstavnici Vatrogasnih zajednica iz Baranje, Bizovca, Donjeg Miholjca, Đurđenovca, Našica, Marijanaca, Osijeka, Semeljaca, Đakovštine, Viljeva i Valpova te predstavnik tvrtke «Vatropromet» Tomislav Zupčić.

Prisutni su poslušali Izvješće o radu i Financijsko izvješće za 2017. godini koje je podnio zapovjednik VZG Belišća Dubravko Čovčića i Planove rada i financija za 2018. godinu koje je iznio predsjednik VZG Belišća Nikica Mužević.

Zamjenik gradonačelnik grada Belišća Domagoj Varžić pozdravio je sve prisutne i čestitao na postignutim rezultatima i napretku koje ova vatrogasna zajednica postiže za boljitak vatrogastva i zaštite od požara na području Grada. Istaknuo je veliku važnost vatrogasne organizacije koja je okosnica sustava zaštite i spašavanja, a posebno se osvrnuo na angažman u radu s djecom i mladeži. Ujedno je istaknuo i brigu Grada prema vatrogasnoj organizaciji. U proteklom razdoblju izgrađene su društvene prostorije DVD Vinogradci, uređen vatrogasni toranj u DVD-u Bocanjevci i dograđen garažni prostor i društvene prostorije u DVD-u Veliškovci. U tijeku su aktivnosti na projektu energetske učinkovitosti Vatrogasnog doma i spremišta središnje vatrogasne postrojbe DVD Belišće. Zahvalio se Zapovjedniku VZG Belišća na izvještavanju o bitnim događajima kada vatrogasci inteveniraju na području Grada Belišća te na trudu i zalaganju svih članova Dobrovoljnih vatrogasnih društava na području Grada.

Zapovjednik Vatrogasne zajednice Osječko-baranjske županije Zdravko Cvenić pohvalio je rad zajednice. Istaknuo je da iako je Vatrogasna zajednica Belišće srednje veličine, svojim radom pripada vrhu vatrogasnih zajednica u Osječko-baranjskoj županiji. Zahvalio se na velikom doprinosu članova u tijelima VZOBŽ i svim DVD-ima na ispunjenju zadataka koji se postave od strane VZOBŽ te poželio daljnji uspješan rad.

Načelnik Policijske postaje Belišće Zdravko Mandić čestita je na uspješnom radu i intervencijama koje rješavaju vatrogasne postrojbe na području Grada Belišća, u većini slučajeva i u suradnji s pripadnicima Policijske postaje Belišće.

Zamjenik župana Osječko-baranjske županije Goran Ivanović čestitao je na uspješnom radu ove Vatrogasne zajednice te istaknuo važnost i ulogu vatrogastva na području Županije. Ukazao je da sustav zaštite i spašavanje ne može biti briga samo lokalne samouprave, stoga Osječko-baranjska županije pruža punu podršku kako bi sustav funkcionirao u cijelosti.

Tekst:  Dubravko Čovčić, zapovjednik VZG Belišća
Foto: Tin Lacković

Video galerija