Zajednica športskih udruga grada Belišća: Izborna skupština

Objavljeno: 24. 3. 2018.

Zajednica športskih udruga grada Belišća održala je Izbornu skupštinu, u petak 23. ožujka 2018. godine, u prostorijama lovačkog društva „Vepar“ u Tiborjancima.

Rad Skupštine pratio je i podržao zamjenik gradonačelnika grada Belišća Domagoj Varžić.

Skupštinu je otvorio predsjednik ZŠU grada Belišća Milan Zamaklar, koji je podnio Izvješće o radu i Financijsko izvješće za 2017. godinu te prijedlog plana rada za 2018. godinu. Podnoseći financijsko izvješće za 2017. godinu, Milan Zamaklar je naglasio da je Zajednica u prošloj godini raspolagala s 2.094.636,98 kune, a najvećim se dijelom financirala sredstvima predviđenim Javnim potrebama za sport iz proračuna grada Belišća. Grad Belišće je  izdvojio u tu svrhu iznos od 1.933.500,00 kuna. Zajednica športskih udruga grada Belišća dobivenim i ostvarenim sredstvima mogla je kroz vlastite programe osigurati još kvalitetniji rad i djelovanje sportskih udruga, članova Zajednice. Na skupštini su usvojene prve izmjene i dopune Financijskog plana za 2018. godinu. Usvojenim izmjenama i dopunama Financijskog plana za 2018. godinu planirani ukupni prihodi i rashodi u 2018. godini iznose 2.100.458,95 kuna.

Izabrani su i novi članovi upravnih tijela.

PREDSJEDNIK:
Milan Zamaklar

DOPREDSJEDNICI:
Monika Jurkin – predstavnica Grada
Zoran Uranjek – predstavnik Košarkaškog kluba „Belišće“
Stjepan Krznarić – predstavnik Kajak kluba „Belišće“

IZVRŠNI ODBOR uz predsjednika i dopredsjednike:
Josip Kalem – član
Angel Milišić-Zečević – član
Nikola Vorih – član
Saša Brezovec – član
Vlado Mađarić – član
Ivan Jurković – član
Sandra Funtak – član

NADZORNI ODBOR:
Željko Čorba – predsjednik
Vedrana Kopić – član
Slaven Vučković – član
Anto Barić – član
Zdenko Kovač – član

TAJNIK:
Josip Mađarić

Milan Zamaklar, predsjednik ZŠU grada Belišća osvrnuo se na proteklo četverogodišnje razdoblje i istaknuo činjenicu da je Zajednica športskih udruga grada Belišća zajedno s Gradom Belišćem, najvećim aktivnim promicateljem sporta na području grada napravila ogromne pomake i ostvarila iznimne rezultate u sportu, ne samo na lokalnoj i državnoj razini, već i u europskim razmjerima.

Bili smo Europski grad sporta u 2017. godini i ponosno donijeli zastavu iz Europskog parlamenta, a sada smo i ponosni nositelji titule Europske regije sporta za 2018. godinu – Slavonija & Baranya, koju dijelimo s gradovima prijateljima sporta Siklósem, Harkányem, Valpovom, Bizovcem i Petrijevcima.

U proteklom razdoblju Zajednica je uložila mnogo napora kako bi se stvorili preduvjeti za daljnji razvoj sporta u Belišću. Osigurani su zdravstveni pregledi sportaša članova Zajednice, omogućene su knjgovodstvene usluge za članice Zajednice, isplaćuju se sportske stipendije mladim i vrhunskim kategoriziranim sportašima, brine se o vrhunskoj izobrazbi trenera kako bi naš sport od početka bio u najboljim rukama, pomaže se u organizaciji odlazaka na državna natjecanja kako bi sportaši Belišća bili ravnopravni s ostalim sportašima u Republici Hrvatskoj, potiče se razvoj rekreativnog sporta mladih i osoba zrelije dobi, brine se o sportašima s invaliditetom, organizirana je Olimpijada dječjih vrtića i osiguralo se da naši mladi sugrađani i susjedi dobiju diplomu plivača kako bi mogli zaplivati i bezbrižno uživati na Belišćanskom bazenu, uredili su se sportski objekti, kuglani i dvorani vraćen je „stari sjaj“, otvoren je fitness na otvorenom za sve, a nabavkom kombi vozila smanjili su se troškovi prijevoza udrugama i omogućili brži i sigurniji dolazak na natjecanja. Kada bi se uloga Zajednice trebala iskazati matematički, sve članice bi u sportskom razlomku bile pod zajedničkim nazivnikom Zajednice športskih udruga grada Belišća koja je u četverogodišnjem razdoblju osigurala da razvoj sporta krene uzlaznom putanjom i iza sebe ostavi mnogo veće gradove i njihove sportske organizacije, istaknuo je Zamaklar.

U sportu uvijek postoji novi cilj, novi motiv, nova nada i novi sportaši, a ostaje Zajednica sa starim – novim predsjednikom Milanom Zamaklarom, tajnikom i članovima IO koji se sada okreću budućnosti. Sredstva za rad su osigurana i za 2018. godinu. Grad Belišće i ovaj put nije iznevjerio sport.

Svi zajedno imamo obvezu da kroz sport izgradimo i ljude, nove obitelji, novu djecu, sportaše, koji će svojom aktivnom ulogom, radom i idejom, zajedno sa svojom Zajednicom doprinijeti da su  sportaši uvijek Belišće, a Belišće  uvijek grad sporta, zaključio je Zamaklar.

Video galerija