Završetak Mjeseca hrvatske knjige: radionica pripremanja sirove hrane

Objavljeno: 17. 11. 2018.

Za sami kraj Mjeseca hrvatske knjige Gradska knjižnica i čitaonica Belišće organizirala je u četvrtak, 15. studenog 2018.g. radionicu prirodne i svjesne hrane ”Moj sretni i prirodni početak”. Profesorica Anita Freimann iz Osijeka održala je svim prisutnima zanimljivo predavanje o konceptu sirove prehrane te pokazala kako se pravi takva hrana. Sudionici su mogli kušati bademovo mlijeko, maca kavu (macaccino), krem sir od bademove pulpe, prirodnu i sretnu čokoladu te chocho chia mliječni puding.

Sirovu hranu čini voće, povrće, orašasti plodovi i sjemenke koji se obrađuju do 42 C stupnja, a dobrobiti takvog načina prehrane su ogromne. Tako se mogu pripremati juhe, pudinzi, čokolada, torte, namazi, sirevi, jogurti, majoneze, pizze, sarme, punjene paprike, špagete, čipsevi itd. Već uvođenje samo jednog obroka pripremljenog na taj način donijet će promjene koje će utjecati na cjelokupno zdravstveno stanje.

Ovom radionicom završen je Mjesec hrvatske knjige.

Tekst: Jasna Andrišić

Fotografije: Dijana Milišić-Zečević

Video galerija